Bevers

5 jaar t.e.m. 1ste leerjaar

Bevers zijn nog sterk op zichzelf gericht. Dat merk je vooral als ze honderduit over hun ervaringen vertellen. Groepjes ontstaan willekeurig, rond toevallige gebeurtenissen. Toch merk je dat ook zij langzamerhand groepsbesef krijgen terwijl ze de wereld ontdekken. Hun levendige fantasie houdt hun aandacht niet lang bij hetzelfde onderwerp. Eerst apen ze de leiding na, dan is er de tovenaar die langskomt. Even later zijn ze dan weer geboeid door een vogeltje dat in het gras rondspringt of begint er weer een nieuw verhaal..

De leid(st)ers van deze tak zijn de ene week verkleed in een draak, om daarna omgetoverd te worden tot marsmannetjes. De bevers worden meegesleurd in hun rijke fantasiewereld. De leiding neemt hen week na week me in het wondere spel van scouting. Maar naast de bedenkers van deze wekelijkse fantasia, is de leiding ook de houvast van deze kinderen. Ze leren hen de regels & afspraken, zorgen voor een zorgzame en veilige omgeving en leren hen elkaar & de groep ontdekken. De ene keer wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld, de andere keer is geduld het sleutelwoord.

Bevers nemen net als alle andere kinderen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en zelfs op zomerkamp. Vooral dit laatste bezorgt zowel ouders als kinderen vaak zorgen. Maar in praktijk wordt er voor de kleinsten een heel evenwichtig kampprogramma opgesteld, met voldoende momenten voor rust en geborgenheid. Na zomerkamp komen de bevers vaak terug met smaak naar meer. Het scoutingavontuur kan beginnen!

Activiteiten

Zondag 26 november: Inzamelactie
Wat
Onze JVG's gaan deze zomer op kamp in het buitenland. We zamelen vandaag een zakcentje voor hen in.
Waar
Het lokaal
Wanneer
14u00 tot 17u00
Mee
€1, perfect uniform
Zondag 3 december: Sinterklaas
Wat
Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint. Zijn alle bevers braaf geweest dit jaar?
Waar
Het lokaal
Wanneer
14u00 tot 17u00
Mee
€1
Zondag 10 december: Experimentele bever
Wat
Vandaag leert Tic-Tac jullie allemaal experimentjes!
Waar
Het lokaal
Wanneer
14u00 tot 17u00
Mee
€1
Zondag 17 december: Cluedo
Wat
Wat is er gebeurd? Als echte detectives zullen jullie dit vandaag moeten ontdekken.
Waar
Het lokaal
Wanneer
14u00 tot 17u00
Mee
€1, verkleed als een detective
Zondag 24 december: Kerstavond
Wat
Vandaag geen vergadering. Iedereen mag genieten van de feestdagen!
Zondag 31 december: Oudjaar
Wat
Vandaag geen vergadering. Iedereen mag genieten van de feestdagen!